Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

ADRESGEGEVENS

Bureau voor architectuur & planning
  
Adres:Groenstraat 106
Postcode:3001
Plaats:Heverlee
  
Telefoon:+32(0)16 40 45 70
Website:http://www.ba-p.be

INFORMATIE

Eind de jaren zestig. De Afdeling Architectuur van de K.U.Leuven wordt grondig gemoderniseerd onder de inspirerende leiding van ir. architect Paul Felix.
Natuurlijk omvat het programma nog steeds de klassieke ingenieursvakken. Maar er is ook diepgaande vernieuwing. De energiecrisis noopt tot nadenken: Hugo Hens heeft net de basis gelegd voor een nieuwe aanpak van de bouwfysica. En de samenleving is in beweging: Geert Bekaert plaatst de Architectuur in zijn maatschappelijke context.
Na hun Latijnse humaniora moeten Danny Neyens en Marc Martens eerst een ommetje maken langs een voorbereidend jaar wiskunde. Ze ontmoeten elkaar in Sint-Amand in Gent: hier leren ze haarscherp analyseren en problemen oplossen in een minimum aan logische stappen.
In hun tweede kandidatuur lopen ze een kersverse assistent tegen het lijf: Roger De Martelaere.
Het is het begin van een jarenlange zoektocht naar de brede betekenis van Architectuur.
Na hun studies leren ze elk afzonderlijk het weerbarstige architectenvak: diepgaande gesprekken met veeleisende private klanten, het geworstel met programma’s en budgetten, een onverdroten zoektocht naar geschikte materialen en technieken, werken met kleine en vaak ongeschoolde aannemers…
 


Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / Architectenbureaus.be